ANTI-SLIP DECK

Het Envirodeck Anti-Slip Deck omvat een Classic, Solid of Mega Deck plank voorzien van een extra anti-slip laag. Deze extra NANO laag verhoogt het anti-slip niveau tot r13, het hoogst haalbare. Met name bij hellingen of vochtrijke omgevingen waar soms slipgevaar dreigt komt dit tot zijn recht.

Kenmerken

  • Enkellaags systeem dat na 5 tot 12 uur al beloopbaar is

  • Stoot water en vuil af, voorkomt alg hechting en reinigt zichzelf

  • Standaard transparant, maar ook in kleur leverbaar

  • Met of zonder glasparels (extreem anti-slip)

Toepassingen

Voor bepaalde Envirodeck® toepassingen en omgevingen is het sterk aan te raden een additionele anti-sliptoplaag op de houtcomposiet planken aan te brengen. Wij bedoelen hiermee hellingen, trappen of hoog vochtige loopomgevingen. Gezien Envirodeck plankoppervlaktes standaard al over een hoge anti-slip klasse beschikken (r10+) is het in veel gevallen niet nodig een additionele toplaag toe te passen. Het Anti-Slip deck omtrent een enkellaags systeem dat na 5 tot 12 uur al beloopbaar is. Het stoot water en vuil af, voorkomt dat alg of micro-organismen zich in/aan het materiaal hechten en reinigt zichzelf over tijd. Deze extra Nano toplaag verhoogt het anti-slip niveau tot maar liefst r13, het hoogst haalbare. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

HET ANTI-SLIP DECK

Realisaties

Toepassing en toelichting op de ‘Nano Anti-sliplaag’

Bij de overweging om een additionele anti-slipbehandeling aan te schaffen dient nadrukkelijk naar het gebruikersprofiel te worden gekeken. Een hoge anti-slipwaarde zal het valrisico verminderen, maar in verband met de ruwere oppervlaktestructuur van de additionele Nano anti-slip toplaag ontstaat, met name bij seniore gebruikers, een verhoogd blessurerisico. Bovendien zal de zwaarte van eventuele blessures toenemen. De antislipwaarde van Envirodeck composiet planken ligt, afhankelijk van het type, tussen 0,58 en 0,73. De optimale waarde voor zorg- en seniorencomplexen bedraagt volgens wetenschappelijk onderzoek meer dan 0,50 en minder dan 0,90 (Bron: VTM 6-2009 “uitglijders voorkomen” door Corné van der Steen). Een Nano antislip behandeling kan pas na de stabilisatieperiode worden aangebracht omdat de definitieve eindkleur en de maximale antislip weerstand van Envirodeck na een stabilisatieperiode van 12 tot 16 weken na installatie wordt bereikt. Het siliconenresidu welke tijdens het productieproces van Envirodeck® op het oppervlak neerslaat, zal zich op natuurlijke wijze van het loopvlak moeten onthechten. Dit product is ook een waardevolle toevoeging bij het Opplussen van leefomgevingen.