ANTI-SLIP DECK

Het Envirodeck Anti-Slip Deck omvat een Classic, Solid of Mega Deck plank voorzien van een extra anti-slip laag. Deze extra NANO laag verhoogt het anti-slip niveau tot r13, het hoogst haalbare. Met name bij hellingen of vochtrijke omgevingen waar soms slipgevaar dreigt komt dit tot zijn recht.

Kenmerken

 • Een enkellaags systeem dat na 5 tot 12 uur al beloopbaar is

 • Stoot water- en vuil af, voorkomt hechting en reinigt zichzelf

 • Standaard transparant, maar ook in kleur leverbaar

 • Met- of zonder glasparels (extreem anti-slip)

Toepassingen

De Nano Anti-sliplaag die op ons Envirodeck® kan worden aangebracht is geschikt voor ieder type plank in ons assortiment. Het maakt maakt de Envirodeck composiet planken anti-slip tot een waarde van R13, hierdoor komt het goed tot zijn recht bij hellingbanen, trappen of bruggen. Envirodeck planken zijn zelf al goed anti-slip (r10) en deze laag is alleen echt nodig voor omgevingen waar veel val gevaar is.

Impressie

Offerte aanvragen

HET ANTI-SLIP DECK

Situatiebeschrijving Waarden
Om beschadigingen van de toplaag door transport en montage te voorkomen wordt de laag bij voorkeur na installatie van de planken op locatie aangebracht. In dat geval dienen de applicatiecondities te worden nageleefd die in de kolom ‘Waarden’ worden weergeven.
 • Minimale omgevingstemperatuur 10 Gr. C
 • Maximale luchtvochtigheid 80%
 • Minimale temperatuur Envirodeck 8 Gr. C
 • Maximale temperatuur Envirodeck 25 Gr. C
De laagdikte bedraagt nat ca. 100 en na droging ca. 55 Mu (zonder toevoeging van glasparels). De droogtijd bij 20 Gr. C (in detail afhankelijk van de omgevingsvariabelen) bedraagt gemiddeld het aantal uren zoals in de kolom ‘Waarden’ is aangegeven.
 • Stofdroog na 1 uur
 • Kleefvrij na 2 uur
 • Beloopbaar na 5 uur
 • Doorgehard na 48 uur

Realisaties

Toepassing en toelichting op de ‘Nano Anti-sliplaag’

ANTI-SLIP buitenvloer coating

Bij de overweging om een additionele anti-slipbehandeling aan te schaffen dient nadrukkelijk naar het gebruikersprofiel te worden gekeken. Een hoge anti-slipwaarde zal het valrisico verminderen, maar in verband met de ruwere oppervlaktestructuur van de additionele Nano anti-slip toplaag ontstaat, met name bij seniore gebruikers, een verhoogd blessurerisico. Bovendien zal de zwaarte van eventuele blessures toenemen. De antislipwaarde van Envirodeck composiet planken ligt, afhankelijk van het type, tussen 0,58 en 0,73. De optimale waarde voor zorg- en seniorencomplexen bedraagt volgens wetenschappelijk onderzoek meer dan 0,50 en minder dan 0,90 (Bron: VTM 6-2009 “uitglijders voorkomen” door Corné van der Steen). Een Nano antislip behandeling kan pas na de stabilisatieperiode worden aangebracht omdat de definitieve eindkleur en de maximale antislip weerstand van Envirodeck na een stabilisatieperiode van 12 tot 16 weken na installatie wordt bereikt. Het siliconenresidu welke tijdens het productieproces van Envirodeck® op het oppervlak neerslaat, zal zich op natuurlijke wijze van het loopvlak moeten onthechten. Dit product is ook een waardevolle toevoeging bij het Opplussen van leefomgevingen.

Vraag een offerte op!
Contact
Documentatie