Hout heeft een warme en authentieke uitstraling, maar behoeft veel onderhoud omdat het gevoelig is voor buiteninvloeden. RIWOOD rijstvliescomposiet gevelprofielen en terrasplanken zijn een biobased én circulaire oplossing die geen hout bevat, maar wel de warme uitstraling heeft van hout. Anders dan hout is RIWOOD rijstvliescomposiet terras- & gevelbekleding met houtlook bestendig tegen vocht, rot én allerlei schimmels of micro organismen. Doordat de panelen, profielen en planken in de massa zijn gekleurd is verven of beitsen verleden tijd en zijn oppervlakkige beschadigingen minder zichtbaar. Het materiaal heeft een delta EAB van <5 en is daardoor kleurecht te noemen. 

RIWOOD is niet alleen zeer bestendig tegen weersinvloeden en goed verwerkbaar, het is ook bijzonder duurzaam. Het bestaat namelijk uit 15% rijstvlies (afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie), 26% calciet (bijproduct van drinkwaterzuivering). 52% postproduction recycling kunststof (productieafval kozijnenfabriek) en 7% procesadditieven. Dit betekent dat RIWOOD houtlook composiet gevelprofielen en terrasplanken worden gemaakt uit secundaire reststromen. Zo bouwen we samen aan een circulaire toekomst! Niet voor niks dragen on RIWOOD profielen actief bij aan het behalen van project gerelateerde LEED(Leadership in Energy and Environmental Design) doelstellingen.

Uitvoeringen

OVER RIWOOD

RIWOOD biobased houtlook rijstvlies gevelbekleding en terrasplanken zijn standaard leverbaar in 4 kleuren: antraciet, teak, walnoot en palissander. Het is net als hout te be- en verwerken, zo is boren, zagen, schuren en frezen geen enkel probleem. Een houtlook composiet gevel of terras heeft tal van voordelen: vochtbestendig, zwelt niet door vocht en barst niet bij temperatuurschommelingen. Het oppervlak is vrij van knoesten en splinters en behoeft vrijwel geen onderhoud. Opties voor zowel de gevel als de buitenvloer. Dit geeft ontwerpers de kans gebouwen een eigen, unieke uitstraling te geven.

RIWOOD is volledig circulair. Aan het einde van de levenscyclus kunnen de houtlook composiet gevelpanelen en dekdelen worden ingeleverd, of het nu gaat om montageresten, zaagstukken of end of life materiaal, bij ons worden ingeleverd waarna het naar de fabriek gaat voor herverwerking. Hier wordt het verwerkt tot nieuwe producten. Kortom; een unieke, circulaire terras- & gevelbekleding composiet oplossing.

Materiaalspecificaties:

  • Brandklasse EN 13501-1: D-s3-d0, optioneel B-s3-d0
  • Kleurechtheid EN ISO 48922:2013, method A: Delta EAB <6
  • Vochtabsorbtie EN 155341+A1:2017-12: Max. 4%
  • Thermische expansie EN 1770:2000 20-80°C: 4.85·10-5
  • Vicat temperatuur: 80°C
  • Biobased koolstofpercentage (pMC) : 23%

RIWOOD een circulaire, biobased rijstvliescomposiet

De juiste oplossing voor uw project.

Graag gaan wij met u in gesprek over de juiste oplossing voor uw project. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van RIWOOD, technische details of specificaties? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.