Hout heeft een warme en authentieke uitstraling, maar behoeft veel onderhoud omdat het gevoelig is voor buiteninvloeden. RIWOOD rijstvliescomposiet is een biobased én circulaire oplossing die geen hout bevat, maar wel de warme uitstraling heeft van hout. Anders dan hout is RIWOOD bestendig tegen vocht, rot én allerlei schimmels of micro organismen. Doordat de panelen, profielen en planken in de massa zijn gekleurd is verven of beitsen verleden tijd en zijn oppervlakkige beschadigingen minder zichtbaar. 

RIWOOD is niet alleen zeer bestendig tegen weersinvloeden en goed verwerkbaar, het is ook bijzonder duurzaam. Het bestaat namelijk uit 15% rijstvlies (afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie), 26% calciet (bijproduct van drinkwaterzuivering) en 52% post production recycling kunststof. Dit betekent dat RIWOOD wordt gemaakt uit secundaire reststromen. Zo bouwen we samen aan een circulaire toekomst!

Uitvoeringen

OVER RIWOOD

RIWOOD is een biobased rijstvliescomposiet dat leverbaar is in 4 kleuren: antraciet, teak, walnoot en palissander. Het is net als hout te be- en verwerken. Zo is boren, frezen, schuren en zagen geen enkel probleem. Het materiaal heeft tal van voordelen: vochtbestendig, zwelt niet door vocht of barst niet bij temperatuurschommelingen. Het oppervlak is vrij van knoesten en splinters en behoeft vrijwel geen onderhoud. Opties voor zowel de gevel als de buitenvloer. Dit geeft ontwerpers de kans gebouwen een eigen, unieke uitstraling te geven.

RIWOOD is volledig circulair. Aan het einde van de levenscyclus kan al het onbewerkte materiaal, of het nu gaat om montageresten, zaagstukken of end of life materiaal, bij ons worden ingeleverd waarna het naar de fabriek gaat voor herverwerking. Hier wordt het verwerkt tot nieuwe producten. Kortom; een unieke, circulaire oplossing.

De juiste oplossing voor uw project.

Graag gaan wij met u in gesprek over de juiste oplossing voor uw project. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van RIWOOD, technische details of specificaties? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.