Home » Envirodeck » Verhoogde dek oplossingen

Verhoogde dek oplossingen

Bij het opplussen van een galerij of het aanleggen van een terras moet er met diverse factoren rekening worden gehouden zoals gewicht, waterafvoer, stabiliteit en onderhoud. Dit is belangrijk voor het loopcomfort en de levensduur van de vloer. Het modulaire systeem van Envirolift biedt een onderhoudsarme, stabiele en levensloopbestendige vloer.

Realiseer eenvoudig een snel een verhoogde galerijvloer met de Raptor terrasdragers én de aluminium fundatieprofielen van Envirolift. Deze zijn licht van gewicht, bijzonder weersbestendig, eenvoudig te monteren en modulair op te bouwen en uit de breiden. Precies af te stellen op de situatie in termen van hoogte, gewicht en afschot. Realiseer hiermee vrij eenvoudig en snel een stabiel, onderhoudsarm en levensloopbestendig loopoppervlak op galerijen, balkons of daken dat bijzonder lang mee gaat. Er blijft voldoende ruimte vrij onder de vloer voor het wegwerken van bijvoorbeeld leidingen of kabels en het weglopen van hemelwater. Dit opplus systeem biedt de optie om de veiligheid en leefplezier bij bestaande appartementencomplexen te vergroten, dit door hinderlijke drempels en gootjes weg te werken. De hoge vochtbestendigheid van de individuele onderdelen maken ze tevens zeer geschikt voor plaatsing van verhoogde vlonders of terrassen rondom grote waterpartijen (zwembaden, vijvers of fonteinen).  

Aluminium fundatieprofielen

Raptors terrasdragers

Koppelstukken

Klemmen, hoekbeugels en montageplaten

Regupol & Envirolift

Het aluminium regelwerk wordt vaak op Regupol rubbergranulaat tegeltjes geplaatst om kleine hoogte verschillen op te vangen, verschuivingen tegen te gaan en contactgeluid te dempen. Bij PVC dakbedekking raden wij aan Regupol Resist Solar AK te gebruiken deze heeft namelijk een 3-laags aluminium cachering om migratie van weekmakers te voorkomen.

De totale pakketdikte kan worden aangedikt met Raptor per mm verstelbare terrasdragers, dit maakt de vloer in hoogte- en eventueel hoek verstelbaar. De dragers zijn individueel zeer zwaar belastbaar, licht van gewicht en eenvoudig toe te passen. Tevens is het mogelijk te gaan naar een hoh afstand van 500 mm onder de alu profielen.

voorbeeld constructie raised deck

Massieve houten of composiet planken

Bij massieve planken kunnen dezelfde aluminium regels ook gewoon worden gebruikt voor bijvoorbeeld een verhoogde balkonvloer of terras. Dit door de regels simpelweg om te keren met de groef naar onder. Montage gebeurt in dat geval traditioneel middels zelf borende schroeven die (optioneel) in de kleur van de plank geleverd kunnen worden. Wij adviseren de schroeven in dat geval verdiept te plaatsen omdat anders de verf te snel van de schroefkoppen slijt.

Het aluminium regelwerk is zonder meer te vervangen door een hardhouten regelwerk als dat de voorkeur heeft. Wij raden hierbij aan te gaan voor torsiearm hardhout. Let er wel op dat er een andere type schroef benodigd is.

massieve montage profielen

 

 

De juiste oplossing voor uw project

Graag gaan wij met u in gesprek over de juiste oplossing voor uw project. Wilt u meer informatie over Geen categorie Verhoogde dek oplossingen, technische details of specificaties? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons Privacybeleid.