Envirodeck gesloten plankenvloer

Het gesloten dek “Closed Deck” omvat een flexibel en UV resistent voegrubber dat in combinatie met de Envirodeck houtcomposiet planken een gesloten vloerdek vormt. Hierdoor creëert men een vrijdragende vloer waar vrijwel geen vuil of kleine objecten doorheen kunnen vallen.

Kenmerken

  • Creëer een gesloten dek waar vuil en kleine objecten niet door het dek kunnen vallen.

  • Eenvoudig te plaatsen en zit daarna stevig vast.

  • Beschikt over een hoge brandklasse (icm. Solid Deck), geschikt over een toepassing in vluchtwegen tot 35 meter hoogte.

  • Na gebruik zijn de profielen 100% recyclebaar.

Toepassingen

Een gesloten plankenvloer, oftewel Closed Deck, omvat Envirodeck houtcomposiet plankprofielen met daartussen een bestendig rubber voegprofiel geklemd. Dit voegprofiel is uitsluitend in combinatie met Envirodeck profielen te bestellen en gebruiken. U behoudt hiermee de natuurlijke en kleurvaste uitstraling van een Envirodeck buiten plankenvloer. Het voegprofiel, bestaande uit een speciale SEBS rubbercompound, positioneert zichzelf stevig tussen de planken en is zeer slijtvast & Uv-bestendig. Voor het Solid Deck wordt het voegrubber standaard met een hoge brandklasse (Cfl EN-13501-1) geleverd zodat het, evenals de Solid Deck planken, in vluchtwegen tot 35 meter hoogte mag worden toegepast.

EIGENSCHAPPEN ENVIRODECK® CLOSED DECK

SPECIFICATIEWAARDE
Plank typesEnvirodeck Classic, Solid & Mega
Montage manierTussen de planken te klemmen
MateriaalUV-resistent SEBS rubber
Geschikt voor vluchtwegen?Ja, brandklasse Cfl-s1-d0 (EN 13501-1)
Rollengte> Mega & Classic: 25 m - Solid: 50 m
Afmetingen profiel (B x H)> Classic – 27 x 16 mm
> Solid – 12 x 15,8 mm
> Mega – 17 x 19,8 mm

Realisaties

VERWERKING VAN ENVIRODECK CLOSED DECK

Een gesloten balkon-, galerij- of terrasvloer heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat o.a. sleutels, dennennaalden, geld of schoenzand niet langer tussen de planken door kan vallen. Het voegprofiel is zo ontworpen dat water makkelijk en snel kan worden afgevoerd in de legrichting van de planken, dit is grotendeels afhankelijk van het afschot. Wij zien het Closed Deck  vaak worden toegepast in vrijdragende balkon- en galerijvloeren. Deze vloer is dan wel waterkerend maar er wordt geen waterdichtheidsgarantie afgegeven omdat de dichtheid van de vloer primair afhankelijk is van omgevingsfactoren zoals een stabiele fundatie. Meer ten aanzien van de brandveiligheid van galerijen kunt u hier vinden.