Envirodeck gesloten plankenvloer

Het gesloten dek “Closed Deck” omvat een flexibel en UV resistent voegrubber dat in combinatie met de Envirodeck houtcomposiet planken een gesloten vloerdek vormt. Hierdoor creëert men een vrijdragende vloer waar vrijwel geen vuil of kleine objecten doorheen kunnen vallen.

Toepassingen

Een gesloten plankenvloer, oftewel Closed Deck, omvat Envirodeck houtcomposiet plankprofielen met daartussen een bestendig rubber voegprofiel geklemd. Dit voegprofiel is uitsluitend in combinatie met Envirodeck profielen te bestellen. U behoudt hiermee de natuurlijke en kleurvaste uitstraling van een Envirodeck buiten plankenvloer. Het voegprofiel, bestaande uit een speciale rubbercompound, positioneert zichzelf en is zeer slijtvast & UV-bestendig. Voor het Solid Deck wordt het voegrubber standaard met een hoge brandklasse (Cfl EN-13501-1) geleverd zodat het, evenals de Solid Deck planken, in vluchtwegen tot 35 meter hoogte mag worden toegepast. Een gesloten balkon-, galerij- of terrasvloer heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat o.a. sleutels, dennennaalden, geld of schoenzand niet langer tussen de planken door kan vallen. Het voegprofiel is zo ontworpen dat water makkelijk en snel kan worden afgevoerd in de legrichting van de planken, dit is grotendeels afhankelijk van het afschot. Wij zien het Closed Deck  vaak worden toegepast in vrijdragende balkon- en galerijvloeren. Deze vloer is dan wel waterkerend maar er wordt geen waterdichtheidsgarantie afgegeven omdat de dichtheid van de vloer primair afhankelijk is van omgevingsfactoren zoals een stabiele fundatie.

Kenmerken

  • Creëer een gesloten dek waar vuil en kleine objecten niet door het dek kunnen vallen.

  • Eenvoudig te plaatsen en zit daarna stevig vast.

  • Beschikt over een hoge brandklasse (icm. Solid Deck), geschikt over een toepassing in vluchtwegen tot 35 meter hoogte.

  • Na gebruik zijn de profielen 100% recyclebaar.

closed deck voegprofiel classic deck

Classic

closed deck voegprofiel solid deck

Solid

closed deck voegprofiel mega deck

Mega

EIGENSCHAPPEN ENVIRODECK® CLOSED DECK

SPECIFICATIEWAARDE
Plank typesEnvirodeck Classic, Solid & Mega
Montage manierTussen de planken te klemmen/drukken/glijden
MateriaalUV-resistent, antislip EPDM rubber
Geschikt voor vluchtwegen?Ja, brandklasse Cfl-s1-d0 (EN-13501 1)
Lengte> 50m per rol
Afmetingen profiel (B x H)> Classic – 12,4 x 13,7 mm
> Solid – 12 x 15,8 mm
> Mega – 17 x 19,8mm
Gewicht (rol)> Classic – 15kg
> Solid – 5kg

Realisaties

VERWERKING VAN ENVIRODECK CLOSED DECK

Het Closed Deck rubber profiel is makkelijk tussen de Envirodeck composiet planken te positioneren. Dit kan het beste tijdens de montage van de gesloten plankenvloer worden gedaan. Dit maakt een terras-, balkon- of galerijvloer vrijwel gesloten en voorkomt tevens dat schoenzand en kleine objecten door het dek kunnen vallen. Het profiel ontwerp zorgt ervoor dat het profiel er niet makkelijk doorheen wordt gedrukt of eruit kan worden gepulkt. Wij raden aan bij het plaatsen van het Closed deck goed te letten op de legrichting en het afschot (1 tot 2%). Het water moet middels de planken en het profiel weg kunnen. Tevens is het belangrijk dat de gesloten buitenvloer goed kan ventileren, dit verlengt de levensduur, de algemene effectiviteit en zorgt ervoor dat er minder onderhoud benodigd is. Het voeg profiel beschikt tevens over een hoge brandklasse (cfl-s1-d0) en mag om deze reden worden toegepast in vluchtwegen op hoogte. Meer over brandveiligheid kunt u hier vinden.