Envirodeck® Gesloten vloerdek

Het Closed Deck omvat een flexibel en UV resistent voegrubber dat in combinatie met de Envirodeck® houtcomposiet planken een vrijwel gesloten vloerdek vormt. Hierdoor creëert men een vrijdragende vloer waar vrijwel geen water, vuil of kleine objecten doorheen kunnen vallen.

Kenmerken

  • Creëer een dicht vloeroppervlak waar water, vuil of kleine objecten vrijwel niet doorheen komt.

  • Makkelijk te plaatsen en zit daarna stevig vast.

  • Beschikt over een hoge brandklasse, geschikt over een toepassing in vluchtwegen tot 34 meter hoogte.

  • Na gebruik zijn de profielen 100% recyclebaar.

Toepassingen

Een watervaste buitenvloer, oftewel Closed Deck, omvat Envirodeck houtcomposiet plankprofielen met daartussen een rubber voegprofiel geklemd. Dit voegprofiel is uitsluitend in combinatie met Envirodeck profielen te bestellen. U behoudt de natuurlijke en kleurvaste uitstraling van een Envirodeck buiten plankenvloer. Het voegprofiel, bestaande uit EPDM-rubber, zit stevig vast en is tevens zeer slijtvast en UV-bestendig. Het wordt standaard met een hoge brandklasse (Cfl EN-13501-1) geleverd en mag dan ook in vluchtwegen tot 35 meter hoogte worden toegepast. Een watervaste balkon, galerij of terrasvloer heeft verschillende voordelen, zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat schoenzand of hemelwater niet meer tussen de planken door kan vallen. Het voegprofiel is zo ontworpen dat water makkelijk en snel kan worden afgevoerd in de legrichting van de planken, dit natuurlijk afhankelijk van het afschot. Wij zien het Closed Deck om deze redenen dan ook vaak worden toegepast in vrijdragende balkon- en galerijvloeren.

Bekijk infosheet

Het voegprofiel

Voegrubber Solid Deck
Offerte aanvragen
closed deck voegprofiel classic deck

Classic

closed deck voegprofiel solid deck

Solid

closed deck voegprofiel mega deck

Mega

EIGENSCHAPPEN ENVIRODECK® CLOSED DECK

SPECIFICATIE WAARDE
Plank types Envirodeck Classic, Solid & Mega
Montage manier Tussen de planken te klemmen/drukken/glijden
Materiaal UV-resistent, anti slip EPDM rubber
Geschikt voor vluchtwegen? Ja, brandklasse Cfl-s1-d0 (EN-13501 1)
Lengte > 50m per rol
Afmetingen profiel (B x H) > Classic – 12,4 x 13,7 mm
> Solid – 12 x 15,8 mm
> Mega – 17 x 19,8mm
Gewicht (rol) > Classic – 15kg
> Solid – 5kg

Realisaties

VERWERKING VAN ENVIRODECK CLOSED DECK

Het Closed Deck rubber profiel is makkelijk tussen de Envirodeck composiet planken te positioneren. Dit kan het beste tijdens de montage van de watervaste buitenvloer worden gedaan. Dit maakt een terras-, balkon- of galerijvloer vrijwel watervast en voorkomt tevens dat schoenzand en kleine objecten door het dek kunnen vallen. Het profiel ontwerp zorgt ervoor dat het profiel er niet makkelijk doorheen wordt gedrukt of eruit kan worden gepulkt. Wij raden aan bij het plaatsen van het Closed deck goed te letten op de legrichting en het afschot (1 tot 2%). Het water moet middels de planken en het profiel weg kunnen. Tevens is het belangrijk dat de watervaste buitenvloer goed kan ventileren, dit verlengt de levensduur, de algemene effectiviteit en zorgt ervoor dat er minder onderhoud benodigd is. Het voeg profiel beschikt tevens over een hoge brandklasse (cfl-s1-d0) en mag om deze reden worden toegepast in vluchtwegen op hoogte. Meer over brandveiligheid kunt u hier vinden.

Monsters aanvragen
Bekijk realisaties
Vraag een offerte op!
Contact
Documentatie