envirodeck biobased houtcomposiet planken composiet WPC

Niets is zo mooi als de natuurlijke uitstraling van hout, maar hout vereist relatief veel onderhoud en verkleurt vrij snel. Envirodeck houtcomposiet planken zijn een duurzame, biobased oplossing met dezelfde natuurlijke look en feel als hout. In tegenstelling tot hout zijn composiet planken niet gevoelig voor vocht, versplintering, rot of verkleuring. Daarnaast voldoen ze als een van de weinige WPC dekdelen aan de SPC00216 eisen van ProRail.

Met Envirodeck planken heeft u een onderhoudsvriendelijke terras-, galerij- of balkonvloer met de look en feel van hout. Doordat de hout composiet planken in de massa zijn gekleurd en voorzien van UV-stabilisators, verkleuren de plankprofielen vrijwel niet. Daarnaast zijn Envirodeck houtcomposiet vlonderplanken niet alleen zeer bestendig tegen buiteninvloeden, brand en micro organismen, ze zijn ook milieuvriendelijk!

Envirodeck houtcomposiet bestaat namelijk uit 52% loofhoutstof afkomstig uit de meubelindustrie en 45% gerecycled HDPE kunststof en na hun lange theoretische levensduur volledig recyclebaar. Wij zien onze composiet planken veel worden toegepast in renovatie en transformatie projecten waar strenge eisen worden gesteld ten aanzien van de duurzaamheid. Onze Envirodeck profielen dragen actief bij aan het behalen van project gerelateerde LEED(Leadership in Energy and Environmental Design) doelstellingen. Zo bouwen we samen aan een circulaire toekomst!

Uitvoeringen

OVER ENVIRODECK

Envirodeck biobased houtcomposiet vlonderplanken zijn leverbaar in 3 fraaie kleuren: antracietgrijs, naturelbruin en koffiebruin. Het is gewoon als hout te be- en verwerken, er geen speciaal gereedschap benodigd voor het verwerken van onze composiet profielstroken. Daarnaast heeft het nog tal van voordelen: zo splintert ons hout composiet niet, is het bestendig tegen o.a. termieten, rot, pekel, chloor, (zee)water en micro-organismen (zoals algen) en beschikt het over een blijvend hoog antislipniveau (R11). De Classic Deck Pro en Mega Deck plankprofielen zijn daarnaast eenvoudig te demonteren en ergens anders weer toe te passen(remontabel). Onze dekdelen voldoen aan de SPC00216 eisen van ProRail.

Wilt u het terras of balkon nog persoonlijker maken of de terras-, balkon of galerijvloer verhogen/opplussen? Hiervoor hebben wij een passende kleurvast houtcomposiet oplossing! Naast Envirodeck houtcomposiet planken hebben wij ook het Envirolift aluminium fundatieprofiel in combinatie met Raptor terrasdragers in ons assortiment. Envirodeck is ook als maatwerk leverbaar in afwijkende kleuren of afmetingen, mits er wordt voldaan aan de minimale afname. Zo krijgt elk nieuwbouw, transformatie of renovatie project een unieke uitstraling met zicht op de toekomst!

De juiste oplossing voor uw project

Graag gaan wij met u in gesprek over de juiste oplossing voor uw project. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Envirodeck, technische details of specificaties? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.