CONO KIEST VOOR ENVIRODECK

1.320 m2 Envirodeck voor CONO Beemster.

Fiberplast BV, producent, importeur en groothandel in duurzame bouwmaterialen en pionier in houtcomposiet, heeft een opdracht ontvangen voor het leveren van 1.320 m2 Envirodeck Classic Deck in de exclusieve kleur Koffiebruin voor de nieuwbouw van CONO Beemster.

De plaatsing en nivellering van het dek is door de firma Veelzijdig uitgevoerd. Veelzijdig is een dealer van Fiberplast BV, gespecialiseerd in het levensloopbestendig maken en verhogen van galerij-, balkon- en dakterrasvloeren. De opdracht werd vergund door Visser en Smit Bouw Groningen als verantwoordelijke partij voor de realisatie van de nieuwe kaasmakerij bij CONO Beemster.

Envirodeck wordt, evenals de toegepaste Regupol rubber (Enviroflex) en de (Buzon tegeldragers) vloerdragers, geproduceerd uit gerecyclede grondstoffen. Envirodeck wordt tijdens het geavanceerde productieproces veredelt middels hoogwaardige, organische procesadditieven. Envirodeck is duurzamer dan Azobé, slijtvaster dan Bankirai, kleurecht en vergrijst niet. Daarnaast beschikt Envirodeck over een natuurlijk antislip vermogen en is het zeer onderhoudsarm. Envirodeck is niet voor niets de enige houtcomposiet waarop verzekeringsmaatschappijen bereid zijn om een 10 jarige verzekerde garantie af te geven!

Envirodeck wordt in de situatie van CONO zwevend geplaatst op geluiddempende Regupol rubber tegeltjes waarop Buzon hoogte-verstelbare vloerdragers gepositioneerd worden. Om een esthetisch verantwoord geheel te realiseren zullen ook de trappen worden voorzien van Envirodeck aan- en optreden. Rondom de nieuwe fabriek van CONO kaasmakers wordt op deze wijze een exclusieve boulevard gerealiseerd. Het dakterras wordt op vergelijkbare wijze uitgevoerd. Het project is eind 2014 opgeleverd. De nieuwe kaasmakerij van CONO Kaasmakers (bekend van de kaasmerken Beemster en Oudendijk) wordt de groenste kaasmakerij ter wereld genoemd en is de eerste onder architectuur gerealiseerde zuivelfabriek naar het ontwerp van Bastiaan Jongerius Architecten.

De kaasmakerij van CONO ligt midden in het Unesco werelderfgoed “De Beemster” en moet om die reden aan de hoogste duurzaamheidscriteria voldoen. Het ontwerp voor de nieuwbouw heeft de goedkeuring van Unesco in Parijs gekregen. Tijdens en na de bouw worden de meest geavanceerde technieken op het gebied van energieterugwinning en duurzaamheid gebruikt. Reden temeer voor CONO om voor de duurzame en onderhoudsvriendelijke producten van Fiberplast te kiezen. Niet voor niets zijn zowel CONO Beemster als Fiberplast BV partner van MVO Nederland.

Om dit project met een investering van meer dan 80 miljoen Euro te verwezenlijken, is CONO Kaasmakers met Urgenda en diverse technische partners in duurzaam bouwen een hechte samenwerking aangegaan. Fiberplast is er trots op om deel uit te mogen maken van het team die dit ambitieuze project gaat realiseren in het Unesco werelderfgoed “De Beemster”.

Bronnen fotomateriaal en animaties: