NOWOOD 2.0 RIJSTVLIES PLAATMATERIAAL

NOWOOD 2.0 is biobased, 100% circulair en makkelijk te bedrukken of bestickeren. Het is erg geschikt voor verkeers- en reclameborden, bewegwijzering, displays, gevelreclame en nog veel meer.

Kenmerken

  • Biobased

  • 100% circulair

  • Duurzaam

  • Gunstig geprijsd

  • Licht van gewicht

  • Eenvoudig te verwerken

Productomschrijving

NOWOOD 2.0 is een hoogwaardig biobased plaatmateriaal op basis van rijstvlies(30%), PVC(40%), calciet(20%) en diverse additieven(10%). Het is een decoratief – geen constructief – biobased plaatmateriaal en leverbaar in twee varianten: PRINTING & DECORATION. NOWOOD 2.0. is licht van gewicht, bestendig tegen vocht, schimmel of rot en zeer geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Er is geen speciaal gereedschap benodigd om het te kunnen be- of verwerken. Zowel NOWOOD PB als NOWOOD DB zijn 50% biobased en 100% circulair. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Afname per volle pallet, voor pilots zijn losse platen beschikbaar.

PRINTING BOARD

print materiaal semi clean 800

NOWOOD PB is licht gekleurd en kan heel eenvoudig worden bedrukt of bestickerd. Het Printing Board is biobased, 100% circulair en uitstekend te gebruiken als verkeersbord, display, bewegwijzeringsbordje, informatie- en reclamebord, pictogrammen, fotomontage, belettering etc.

DECORATION BOARD

Bord fiberplast nowood

NOWOOD DB wordt custom made ontwikkeld met een klantspecifieke kleur, oppervlaktestructuur (mat of glad) en afmeting. Het Decoration Board is 100% circulair, stevig, vormvast, lichtgewicht en een goede vervanger van bijvoorbeeld PVC schuimplaat of aluminium.

Realisaties

Verwerking van NOWOOD

Bij de verwerking van NOWOOD plaatmateriaal dient u de verwerkingsvoorschriften in acht te nemen. Aangezien het materiaal bewerkt kan worden als hout of PVC schuimplaat, zal dit voor de gemiddelde vakman zonder enige complicaties verwerkt kunnen worden. Boren, zagen, frezen en zelfs verlijmen kan zonder problemen. Middels thermovorming kan het materiaal in diverse vloeiende vormen worden gebogen. Naast het verwerkingsgemak van het NOWOOD plaatmateriaal, wat een goed alternatief is voor hout, kan het direct opgenomen worden in een productieproces zonder dat er modificaties aan de productielijn nodig zijn, bijvoorbeeld voor de productie van sandwichpanelen waarbij normaliter hout wordt gebruikt.