Fiberplast Biobased sinds kort onderdeel van het Resysta Growth Network

Fiberplast Biobased is sinds kort onderdeel van het Resysta Growth Network. We slaan hiermee de handen ineen met andere bedrijven en producenten die veel potentie zien in Resysta producten.  De unieke Resysta receptuur, bestaande uit 60% rijsthulzen, 22% steenzout & 18% minerale olie. Het materiaal is te verwerken en bewerken als hout en middels thermoforming in diverse creatieve vormen te buigen.

nowood made of resysta plaatmateriaal vloerprofielen gevelprofielen rijstcomposiet

Voordelen van het Resysta Growth Network

Als lid van het Resysta Growth Network hebben wij direct contact met andere leveranciers en producenten van Resysta uit geheel Europa. Het geeft ons de mogelijkheid om onderling onze kennis en ervaringen te delen. Hiermee verbeteren en verbreden wij onze algemene kennis en zal ons in staat stellen om onze klanten beter te woord te staan. Tevens staan we hierbij ook vooraan bij de laatste productontwikkelingen van Resysta.

Biobased & Circulair steeds belangrijker in de bouw

Fiberplast Biobased BV heeft gemerkt dat de vraag naar biobased en circulaire producten blijft toenemen. Steeds meer verwerkers en projectontwikkelaars zien de mogelijkheden en waarde in van volledig recyclebare en vooral zeer duurzame producten. Ook wordt er natuurlijk actiever gestimuleerd vanuit de overheid om dit te doen. Termen als C2C, BREEAM en LEED worden steeds meer gebruikte termen bij het ontwikkelen of renoveren van gebouwen. Daarnaast merken wij als leverancier en producent dat de algemene kwaliteit van gerecyclede en biobased producten ook steeds hoger wordt. Door innovaties op het gebied van materiaal en productiemethodes kunnen de duurzame oplossingen op een steeds grotere schaal worden toegepast, voor een voordeligere prijs. Wij zien dit als een positieve ontwikkeling en zijn nieuwsgierig naar wat er de komende jaren allemaal gaat gebeuren. En dit natuurlijk te kunnen delen via het Resysta Growth Network.