Fiberplast Biobased is lid van het Resysta Growth Network

Op verzoek van Resysta International is Fiberplast Biobased lid geworden van het Resysta Growth Network. Hierdoor ontstaat een kennisuitwisseling tussen de producenten die Resysta platen en profielen produceren en ons als vertegenwoordiger van de markten waar wij ons in begeven. Een win-win situatie voor beide partijen. Bijkomend voordeel voor ons is dat wij terug kunnen vallen op ruim 15 jaar hun ervaring, kennis en kunde van de productiespecialisten. Een gevolg hiervan is dat wij hierdoor in staat worden gesteld om specifieke producten onze ons eigen label Nowood te laten produceren in de fabrieken van Resysta. Uit de unieke Resysta receptuur kunnen zowel platen als profielen geproduceerd worden. Voor Nowood hebben wij ervoor gekozen om deze platen te veredelen met de gepatenteerde EcoPlus3 Technologie waardoor het iets voordeliger maar met name breder toepasbaar wordt. Vraag gewoon naar de mogelijkheden! Dit materiaal kunt u verwerken en bewerken als hout, het is te verlijmen maar ook middels thermoforming in diverse creatieve vormen te buigen.

nowood made of resysta plaatmateriaal vloerprofielen gevelprofielen rijstcomposiet

Voordelen van het Resysta Growth Network

Als lid van het Resysta Growth Network hebben wij direct contact met andere leveranciers en producenten van Resysta uit geheel Europa. Het geeft ons de mogelijkheid om onderling onze kennis en ervaringen te delen. Hiermee verbeteren en verbreden wij onze algemene kennis en zal ons in staat stellen om onze klanten beter te woord te staan. Tevens staan we hierbij ook vooraan bij de laatste productontwikkelingen van Resysta.

Biobased & Circulair steeds belangrijker in de bouw

Fiberplast Biobased BV heeft gemerkt dat de vraag naar biobased en circulaire producten blijft toenemen. Steeds meer verwerkers en projectontwikkelaars zien de mogelijkheden en waarde in van volledig recyclebare en vooral zeer duurzame producten. Ook wordt er natuurlijk actiever gestimuleerd vanuit de overheid om dit te doen. Termen als C2C, BREEAM en LEED worden steeds meer gebruikte termen bij het ontwikkelen of renoveren van gebouwen. Daarnaast merken wij als leverancier en producent dat de algemene kwaliteit van gerecyclede en biobased producten ook steeds hoger wordt. Door innovaties op het gebied van materiaal en productiemethodes kunnen de duurzame oplossingen op een steeds grotere schaal worden toegepast, voor een voordeligere prijs. Wij zien dit als een positieve ontwikkeling en zijn nieuwsgierig naar wat er de komende jaren allemaal gaat gebeuren. En dit natuurlijk te kunnen delen via het Resysta Growth Network.