RIWOOD Composiet Gevelpanelen

Hout heeft een warme en authentieke uitstraling, maar het heeft veel onderhoud nodig vanwege de gevoeligheid voor buiteninvloeden. RIWOOD rijstvliescomposiet gevelpanelen zijn een biobased én circulaire oplossing die de warmte en uitstraling van hout bieden, zonder de nadelen. Deze composiet gevelpanelen zijn niet alleen bestendig tegen vocht, rot en verschillende schimmels of micro organismen, maar hebben ook geen nood aan schilderwerk of beitsen.

Composiet gevelbekleding van rijstvliescomposiet

RIWOOD rijstvliescomposiet gevelpanelen onderscheiden zich door hun bijzondere duurzaamheid. Ze bestaan uit 15% rijstvlies (afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie), 26% calciet (een bijproduct van drinkwaterzuivering), 52% gerecycled kunststof uit de productie van kozijnen en 7% procesadditieven. Dit betekent dat onze composiet gevelpanelen met houtlook gemaakt worden uit secundaire reststromen, en zo bijdragen aan een circulaire toekomst! Daarnaast dragen onze RIWOOD gevelpanelen actief bij aan het behalen van LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) doelstellingen binnen uw projecten.

Uitvoeringen gevelbekleding

OVER RIWOOD COMPOSIET GEVELPANELEN

RIWOOD biobased houtlook rijstvlies composiet gevelpanelen en terrasplanken zijn standaard leverbaar in vier aantrekkelijke kleuren: antraciet, teak, walnoot en palissander. Deze composiet gevelpanelen zijn even gemakkelijk te bewerken als hout, inclusief boren, zagen, schuren en frezen. Kiezen voor een houtlook composiet gevel of terras biedt een scala aan voordelen: vochtbestendigheid, weerstand tegen zwelling door vocht, en geen scheurvorming bij temperatuurschommelingen. Het oppervlak is vrij van knoesten en splinters, en vraagt minimale onderhoud. Hiermee bieden onze composiet gevelpanelen en terrasplanken uitgebreide mogelijkheden voor zowel gevels als buitenvloeren, waarmee ontwerpers unieke en persoonlijke uitstralingen kunnen creëren voor gebouwen.

RIWOOD houdt de toekomst in gedachten met haar volledig circulaire composiet gevelpanelen. Aan het einde van de levenscyclus kunnen de houtlook composiet gevelpanelen en terrasplanken worden teruggebracht voor hergebruik - of het nu gaat om montageresten, zaagstukken of end-of-life materiaal. Bij ons worden ze ingeleverd en terug naar de fabriek gestuurd voor herverwerking tot nieuwe producten. Kortom, RIWOOD biedt een unieke, circulaire oplossing voor uw terras- en gevelbekleding in composiet.

Materiaalspecificaties:

  • Brandklasse EN 13501-1: D-s3-d0, optioneel B-s3-d0
  • Kleurechtheid EN ISO 48922:2013, method A: Delta EAB <6
  • Vochtabsorbtie EN 155341+A1:2017-12: Max. 4%
  • Thermische expansie EN 1770:2000 20-80°C: 4.85·10-5
  • Vicat temperatuur: 80°C
  • Biobased koolstofpercentage (pMC) : 23%

De juiste oplossing voor uw project.

Graag gaan wij met u in gesprek over de juiste oplossing voor uw project. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van RIWOOD, technische details of specificaties? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.