Rijstvlies en steenzout de basis voor verkeersborden Buren

resysta plaatmateriaal 500 rijstvlies steenzout minerale olienowood made of resysta plaatmateriaal vloerprofielen gevelprofielen rijstcomposiet

Het Gelderse Buren had recentelijk een duurzame primeur! Daar zijn namelijk op 9 oktober 2019 de eerste verkeersborden gemaakt van het Resysta materiaal onthuld.

Dit biobased materiaal bestaat voor 62% uit rijstvlies, 20% steenzout en 18% minerale olie. Het is echter niet gevoelig voor ongedierte/weersinvloeden en na gebruik volledig recyclebaar. Dit maakt het een uitstekende vervanger voor de traditionele aluminium verkeersborden.

Volgens het artikel van Omroep Gelderland noemt OFN-directeur David Baars het een goede vervanger die een veel lagere CO2 footprint achterlaat. Bij de productie van aluminium komt veel C02 vrij en daarnaast neem te kwaliteit van het metaal in de loop van de tijd af. Rijstvlies is een bijproduct uit de voedselproductie en heeft zeer lage uitstoot per kilo.

Proef rijstvlies borden

Het betreft eerst een proef voordat men wellicht overgaan op grotere schaal. De komende tijd wordt getest hoe de borden zich houden. In de tussentijd gaat OFN verder met het produceren en ontwikkelen van andere toepassingen van het  Nowood Resysta materiaal voor in de openbare ruimte. Gemeente Buren heeft zich aangemeld als vrijwilliger voor een proeftuin voor de nieuwe producten van het bedrijf. Wij zijn erg benieuwd hoe het gaat uitpakken en zullen het natuurlijk nauwlettend in de gaten houden!

Voordelen Nowood Resysta materiaal ten aanzien van hout/beton of metaal:

  • Biobased & Circulair
  • Volledig recyclebaar
  • Thermisch vervormbaar
  • Geen speciaal gereedschap benodigd
  • lasbaar èn verlijmbaar
  • Behoeft weinig onderhoud
  • Lage CO2 footprint
  • Veel kleuropties

Fiberplast Biobased leverancier Nowood made of Resysta

Fiberplast Biobased is de Nederlandse importeur van Nowood made of Resysta. Wij geloven in de potentie, zeker als men zoekt naar een duurzaam, biobased en circulair bouwmateriaal, is dit momenteel de beste keuze. Wij hebben al vele jaren ervaring met dit materiaal en hebben al diverse projecten in verschillende marktsegmenten mogen bedienen. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. OOk kunt u met maatwerkwensen bij ons terecht.

fiberplast biobased logo biobased houtcomposiet buzon resysta rijstvlies