Fiberplast Biobased gaat verder met Boonstra Transport te Haulerwijk

Over naar Boonstra!

Boonstra Transport uit Haulerwijk zal vanaf begin 2018 de voornaamste transsporten voor ons verzorgen. Wij hebben het volste vertrouwen in dit nuchtere & innovatieve transportbedrijf.

Eerste 44-tons elektrische truck rijdt bij Boonstra!

De eerste 44-tons elektrische truck ter wereld is in gebruik genomen door Boonstra Transport in 2016. Het werd reeds in oktober 2015 al aangekondigd dat de logistiek dienstverlener uit het Friese Haulerwijk de aankoop had volbracht. Boonstra zei hierover, “de truck is er en wat een bijzonder stuk techniek! Kennelijk duren goede ontwikkelingen lang.”

De truck is uniek, een volledig elektrische trekker van 44 ton werd nog nooit eerder gebouwd. Er zijn al verschillende elektrische trucks maar die bevinden zich in het lagere segment tot 26 ton of zijn niet geschikt voor gebruik op de openbare weg.De techniek zelf is bijzonder te noemen. Met een accupakket van 173 kWh heeft de truck een bereik van 130 km en met een koppel van 11.000 nm aan de wielen komt de truck zelfs vol beladen goed mee in het verkeer. De Lithium batterijen kunnen 9.000 volle beladingen doorstaan. Ook noemenswaardig is dat de truck overal geladen kan worden waar een krachtstroom aansluiting is. De techniek die normaal in een laadpaal zit namelijk in de truck gebouwd. De afgelopen jaren heeft Boonstra veel in duurzaamheid geïnvesteerd. Zo zijn alle opslagloodsen energie neutraal gemaakt d.m.v. zonnepanelen en aardwarmte. Daarnaast heeft de logistiek dienstverlener een vaste chauffeurscoach aangesteld om hun chauffeurs te begeleiden in zuinig en defensief rijden.

Onder andere om deze reden heeft Fiberplast Biobased gekozen voor deze leverancier voor met name haar Biobased Envirodeck composiet profielen.

boonstra nieuws