Duurzame alternatieven steeds meer gestimuleerd

Steeds meer leefomgevingen stimuleren de aanleg van een “groene” daken.  Zo geeft de gemeente Rotterdam zelfs een subsidie van €15,- per m2. Dit omvat ook daktuinen, wat ook mooi in combinatie gaat met een composiet terras. Wij zien hierbij steeds vaker dat men ervoor kiest hierbij te kiezen voor WPC terrasdelen. De holle varianten zijn namelijk veel lichter qua gewicht, makkelijk in onderhoud, bijzonder kleurvast en vrij simpel en slim te installeren zijn vergeleken met traditionele houten alternatieven. Wij horen dit van zowel hoveniers, ZZP’ers als kleine en grote aannemers die zich specialiseren in het aanleggen van terras oplossingen. Envirodeck WPC delen passen vaak perfect in het duurzame beeld dat men voor ogen heeft, daarnaast zijn wij een van de weinigen die een complete oplossing kunnen aanbieden. Zo zijn de Solid deck planken geschikt bevonden voor gebruik in vluchtwegen gezien de hoge brandklasse. Kortom, Envirodeck terras oplossingen zijn niet alleen duurzaam (biobased), slim (ontwerp, samenstelling, toebehoren) en kostenbesparend (levensduur & onderhoud) maar ook nog eens erg veilig (brandveiligheid, anti-slip & geen druppelvorming)! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Envirodeck composiet terras – De voordelen

Het slijtvaste materiaal is daarnaast via ons montage systeem verrassend snel en simpel te monteren. De bijgeleverde montagevoorschriften of, indien gewenst, leginstructie op locatie laten zien hoe men met redelijk gemak en efficiëntie de profielen correct installeert zodat u zo lang mogelijk kunt blijven genieten van uw nieuwe terrasvloer. Onze planken behoeven weinig onderhoud, zijn slijtvast en rotten, splinteren of barsten niet. Een ander voordeel van de plank is dat het dubbelzijdig toe te passen is, u kunt hierbij kiezen voor het houtmotief of voor gripvaste groeven. Niet voor niks voldoet het aan vrijwel alle visuele-, veiligheid- en comforteisen die men stelt ten aanzien van het bouwbesluit en de moderne architectuur. U heeft momenteel uit 4 verschillende kleuren (cedar, koffie, naturel en antraciet) en 3 uitvoeringen (verhoogd, extra antislip of gesloten). Vraag ons gerust naar de mogelijkheden die wij kunnen opties bieden ten aanzien van een composiet terras. Wij staan bekend om onze veel maatwerk mogelijkheden en denken graag met u mee. Op aanvraag versturen wij u graag een brochure, testrapporten of enkele staaltjes.

ijstelstein
raised deck verhoogde galerij vloer

Kijkt u alweer uit naar die warme voorjaar- & zomerdagen? Waarom dit niet in combinatie met een prachtig nieuw composiet terras? Dan is het nu alvast tijd de benodigde voorbereidingen te nemen! Fiberplast heeft diverse professionele mogelijkheden om een duurzaam, onderhoudsarm, veilig en strak ogend terrasvloer snel en simpel te realiseren. Onze Envirodeck Classic & Solid composiet planken bestaan voor 52% uit loofhoutstof (zaagafval), 45% HDPE kunststof (post-productie) en 3% procesadditieven. Na gebruik (theoretische levensduur van 50 jaar) zijn de planken ook nog eens 100% recyclebaar. Deze verhouding combineert de natuurlijke uitstraling en feel van hout met de vele voordelen van kunststof. Fiberplast heeft over de jaren de formule dusdanig geperfectioneerd dat de planken nog nauwelijks verkleuren door UV-licht (<5% over een periode van 10 jaar), over een zeer hoge brandklasse beschikken (Solid Deck, Cfl volgens en 13501-1) en een veilig en comfortabel (zodat men niet gaat struikelen) anti-slip niveau (u0,46-0,72 / r10-11) hebben.