RIWOOD 7D/F – UNIVERSEEL PROFIEL

Met het 7D/F universele profiel van RIWOOD kunt u een onderhoudsarm en bestendig oppervlak realiseren dat weinig onderhoud behoeft en lang mee gaat. Zeer bestendig tegens weerinvloeden en in 4 sprekende kleuren leverbaar.

Kenmerken

  • Uiterst vochtbestendig

  • Optisch & haptisch als hout

  • Met simpel gereedschap te verwerken

  • 100% recyclebaar

  • Bestendig tegen schimmels en termieten

Omschrijving

Het RIWOOD 7F/D systeem bestaat uit een enkel universeel profiel gemaakt van een composietmateriaal op basis van polymeer gebonden rijstschil silica. Het PK130.20/1 composietprofiel wordt gekenmerkt door zijn hoge robuustheid dankzij de versterkte structuur op basis van 7 holkamers. Om deze reden is het profiel voor meerdere toepassingen geschikt. Het materiaal is net als hout te verwerken en is standaard in 4 sprekende kleuren leverbaar. De profielen kunnen in diverse verbanden zowel verticaal als horizontaal kunnen geïnstalleerd. Tegen een meerprijs is het RIWOOD 7D/F profiel ook leverbaar in een hoge brandklasse, dit met name voor gebruik op hoogte. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

KLEUREN

teak

TEAK

antraciet

ANTRACIET

cedar

WALNOOT

riwood pallisander

PALISSANDER

HET PROFIEL

7 d f profiel riwood

PK 130.20/1S

Product codePK 130.20/1S
Profielafmetingen129 x 19 mm
Lengtes1, 2, 3 of 4 m
Gewicht1,9 kg/m1
Benodigd voor 1m2Ong. 7,7 m1
OppervlakGeschuurd
MontageU clips
7 d f profiel klein onder

HET  7F FACADE SYSTEEM

Het 7F gevelsysteem is het op één na meest gebruikte gevelsysteem van RIWOOD. Een gevel opgebouwd uit PK130.20 profielen verschilt met het CP-systeem doordat het een egaal, glad oppervlak vormt. Gescheiden door kleine voegen tussen de profielen van ca. 1,50 mm (standaard installatie). De voegbreedte kan vrij worden aangepast door herhaalbare inzetstukken van verschillende diktes te gebruiken. Met het speciale SIHGA DielenFix lI installatiesysteem kunnen de profielen praktisch in elke richting verticaal en horizontaal worden toegepast. Dit maakt het geschikt voor het afwerken van buitengevels met complexe vormen.

HET 7D TERRAS SYSTEEM

De installatie van het 7D-systeem is in vergelijking met het DKG-terrassysteem tijdrovender en ingewikkelder, met name omdat de clips aan de onderzijde van het profiel moeten worden bevestigd en niet aan de bovenzijde van het kamerprofiel, zoals bij het DKG-systeem. Met deze constructie is het echter wel mogelijk een vrijwel uniform oppervlak, gescheiden door slechts kleine voegen tussen de terrasprofielen (ca. 1,50 mm). Een praktisch voordeel van deze oplossing is dat het terras vrij eenvoudig te reinigen is.