NOWOOD MADE OF RESYSTA PLAATMATERIAAL

De mogelijkheden van NOWOOD Resysta® Ecoplus 3 plaatmateriaal zijn nagenoeg onbeperkt. Het materiaal is uitermate geschikt voor geveltoepassingen, meubelbekleding of interieurinrichting.

Kenmerken

  • Het materiaal is gewoon te be- en verwerken als hout; boren, schuren, zagen of frezen. Ook verlijmen is geen probleem.

  • Het materiaal is onderhoudsarm en kan eenvoudig gereinigd worden

  • Het materiaal is bestendig tegen UV-licht, rotten en ongedierte.

Toepassingen

  • Borden voor reclame of verkeer;
  • Gevelbekleding en afbouw;
  • Interieur bekleding;
  • Meubels of speeltoestellen;
  • Badkamers;
  • Wellnesscentra
  • Stand- en decorbouw.
nowood mijlpaal

Samenstelling Resysta

0%
Rijstvlies
0%
Steenzout
0%
Minerale olie
0%
Circulair

Resysta plaatmateriaal

UPB 4

UPB
Afmetingen2440 x 1220 mm
Dikte4 mm
Gewichtca. 7,8 kg

UPB 8

UPB
Afmetingen2440 x 1220 mm
Dikte8 mm
Gewichtca. 15,6 kg

UPB 12

UPD NOWOOD
Afmetingen2440 x 1220 mm
Dikte12 mm
Gewichtca. 23,4 kg

UPB 16

UPB 16 platen
Afmetingen2440 x 1220 mm
Dikte16 mm
Gewichtca. 31,2 kg

UPB 20

UPB 20 biobased plaatmateriaal
Afmetingen2440 x 1220 mm
Dikte20 mm
Gewichtca. 39 kg

Specificaties van NOWOOD Ecoplus 3 Resysta® plaatmateriaal

Resysta Colour Concept

ONBEHANDELD

C02* GOUD

C08 BURMA

C09 DONKER BURMA

C14 SIAM

C15 DONKER SIAM

C23 OUD TEAK

C24 JAVA TEAK

C26* ROESTBRUIN

C28* LICHT TAUPE

C29* DONKER TAUPE

C42* CAPE COD

C45* MOSTERDGROEN

C46* SAGE

C47* GROEN/BLAUW

C49* LAVENDEL

C51 WALNOOT

C52* TERRACOTTA

C53* DONKERGRIJS

C64* MAHONIE

C71* PALISANDER

C73 GEEL TEAK

C77 BETONGRIJS

C3001* FELROOD

C3011* ROOD

C5010* BLAUW

C6002* APPELGROEN

C6005 MOSGROEN

C7016 ANTRACIETGRIJS

C9005* ZWART

C9010 WIT

* speciale kleuren op aanvraag tegen meerprijs.

Op het Resysta Color Concept verfsysteem wordt 25 jaar garantie gegeven door Resysta International GmbH.

Voor binnen toepassingen is het natuurlijk ook mogelijk om andere verfsoorten als het Colour Concept van Resysta te gebruiken, buiten niet. Indien andere verfsoorten/merken gebruikt worden is het materiaal niet langer circulair.

Oppervlakte behandelingen

Op de onderstaande verfsystemen kunnen wij maar liefst 25 jaar garantie op onthechting aanbieden. Voor omvangrijke projecten is het mogelijk een gratis “oppervlaktetoepassingsadvies” te krijgen van een Resysta specialist.

Moeten de oppervlakken worden behandeld om ze te beschermen?

Resysta heeft geen bescherming nodig in de zin van houtbescherming zoals bescherming tegen rot en ontbinding door schimmels. Oppervlaktebehandeling wordt alleen gedaan om esthetische of optische redenen zoals een bescherming tegen grafitti, vervuiling of vlekken.

Waarom is er een speciaal Colour Concept?

Houtvernisglazuren voor gebruik buitenshuis zijn waterdamp doorlatend en ontleden niet zodat ze niet loslaten. Daarom renovatie-intensief. Vernissen voor metaal en kunststof sluiten het oppervlak af. Er zijn echter geen transparant gekleurde metalen of plastic coatings op de markt. Dus moest Resysta haar eigen verfsystemen ontwikkelen voor de buitenruimte. Voor de binnenruimte volstaan alle in de handel verkrijgbare verven en beitsen op waterbasis voor de niet-verweerde ruimte.

Circulariteit

Let op: indien u een ander verf-systeem gebruikt is het materiaal niet langer circulair! Alleen materialen met het Resysta Colour Concept kunnen worden ingeleverd voor recycling.

Waarom een kleursysteem op waterbasis en niet op basis van oplosmiddelen?

Verf op basis van oplosmiddelen tast Resysta aan en verandert het oppervlak optisch. Bij transparante coatings is de visuele verandering zichtbaar. Water-gebaseerde systemen zijn neutraal voor het Resysta-oppervlak en hebben een zeer goede hechting.

Kunnen ook standaard verfsystemen worden gebruikt?

In principe kunnen alle systemen die op hout, metaal of kunststof worden gebruikt, worden gebruikt. Opgemerkt moet worden dat houtvernis doorlaatbaar is voor waterdamp en dat vernis op basis van oplosmiddelen het oppervlak aantast. Veelgevraagde RAL-tinten kunnen alleen worden benaderd omdat de kleur van het UPB-bord altijd de basis blijft voor het kleurverschil. De respectievelijke kleur is sterk afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid en de voorbereiding van het te coaten materiaal.

Graffitibestendigheid

Om de primer en kleurbeits in 1 oplossing – RTS – graffitibestendig te maken dient er een chemicaliënbestendige 2 componenten beschermlak op het materiaal aangebracht te worden. Dit kan zowel de RFS beschermlak zijn maar het kan ook de RPC beschermlak zijn. Beide types zijn in glansgraad 10 mat, 30 semi-gloss of 50 hoogglans leverbaar. Glansgraad 30 wordt geadviseerd als het om graffitibestendigheid gaat. RPC kan ook met een verfspuitpistool worden aangebracht, RFS alleen met een kwast. Bij omvangrijker projecten wordt RPC aanbevolen.

RSC Resysta oppervlakte reiniger

De Resysta RCS cleaner is een fosfaat vrij concentraat op waterbasis dat allround toe te passen is. Pas het indien nodig onverdund toe om vervelende vlekken of lijm- en verfsporen te verwijderen. Dit reiniging middel is tevens ook toe te passen op metalen, synthetische, houten, stenen, keramische, porseleinen en gelakte oppervlaktes. Als u het puur gebruikt als oppervlak schoonmaakmiddel kunt u het verdunnen volgens de verhouding 1:40.

RSR Resysta vlekverwijderaar

Dit krachtige schoonmaakmiddel is ontwikkeld om zelfs de meest akelige vuilresten te verwijderen. Denk hierbij aan label resten, verf sporen en hard hardnekkig vuil. Deze vlekverwijderaar is speciaal ontwikkeld om zelfs Resysta beits van het materiaal af te halen.

resysta reiniger
resysta 80 jaar garantie 2020
resysta 25 jaar garantie 2020
fiberplast biobased heineken tafel nowood plaatmateriaal

Realisaties

Verwerking van NOWOOD made of Resysta® plaatmateriaal

Bij de verwerking van NOWOOD Resysta® Ecoplus 3 plaatmateriaal dient u de verwerkingsvoorschriften in acht te nemen. Aangezien het materiaal bewerkt kan worden als hout, zal dit voor de gemiddelde vakman zonder enige complicaties verwerkt kunnen worden. Boren, zagen, frezen en zelfs verlijmen kan zonder problemen. Middels thermovorming (120-140 graden celcius) kan het materiaal in diverse vloeiende vormen worden gebogen. Naast het verwerkingsgemak van het Resysta plaatmateriaal, wat een goed alternatief is op hout, kan het plaatmateriaal direct opgenomen worden in productie proces zonder dat er modificaties aan de productielijn nodig zijn, bijvoorbeeld voor de productie van sandwichpanelen waarbij normaliter hout wordt gebruikt.

nowood plaatmateriaal ecoplus 3 plaatmateriaal logos