OVER ONS

Fiberplast Biobased BV ziet het als een uitdaging om klantvragen te vertalen naar innovatieve concepten op basis van duurzame producten, waardoor de onderneming met recht als een klantgestuurde organisatie is te bestempelen. Op deze over ons pagina gaan wij daar iets dieper op in.

Wat doet Fiberplast Biobased precies?

Fiberplast Biobased BV ontwikkeld, produceert en levert diverse duurzame oplossingen voor onder andere tuin-, gevel- en brugtoepassingen. Om een zo compleet mogelijke projectoplossing aan te kunnen bieden wordt het assortiment gecompleteerd met diverse halffabricaten en eindproducten (als bouwrubber en vloerdragers). Verder ontwikkelen en produceren wij speciale maatwerkoplossingen in samenwerking met – of in opdracht van – ontwerpers en architecten. Wij vinden het een uitdaging om klantvragen op basis van groene uitgangspunten te vertalen naar innovatieve concepten.

Wat zijn onze doelstellingen?

Het is onze missie om modernere en milieuvriendelijke alternatieven voor hout, vol kunststof of metaal bij een breder publiek te introduceren. Deze producten worden onder eigen merknamen – afgeleid van het woord “environment” (milieu) – aan de markt gepresenteerd. Vrijwel al onze producten zijn na hun zeer lange theoretische levensduur gewoon weer volledig te recyclen.

KARAKTERISTIEKEN VAN FIBERPLAST BIOBASED

Organisatie

Fiberplast Biobased BV ziet het als een uitdaging om klantvragen te vertalen naar innovatieve concepten op basis van duurzame producten, waardoor de onderneming met recht als een klantgestuurde organisatie is te bestempelen. Naast deze website hebben wij ook een informatieve website gericht op vluchtwegen & opplussen (veiligevluchtwegen.nl).

Fiberplast Biobased in het buitenland

Wij hebben de afgelopen jaren al aan diverse projecten in het buitenland mogen leveren. Denk hierbij niet alleen aan België en Duitsland maar ook aan Rusland en de Antillen. Een aantal van onze producten genieten van grote internationale bekendheid, met name de Buzon worden al naar meer dan 70 verschillende landen geëxporteerd. Een deel van deze projecten kunt u op onze website bekijken onder het kopje realisaties.

Ons assortiment

Het assortiment van Fiberplast Biobased is bijzonder te noemen. Alle producten worden geproduceerd uit hergebruikt afval (consumer & production) en voldoen aan de hoogste duurzaamheidscriteria. Onze ambitie is om de komende jaren een volledige Cradle to Cradle (C2C) organisatie te worden. Een andere uitdaging van onze onderneming is om het gebruik van milieubelastende producten terug te dringen door deze te vervangen met milieuvriendelijke alternatieven.

Merknamen

  • Envirodeck; houtcomposiet vloer- en geveloplossingen
  • Envirolift/Buzon; verstelbare vloerdragers en tegeldragers
  • Resysta; biobased plaatmateriaal, vloer- en gevelprofielen

Kernwaardes Fiberplast Biobased producten

Fiberplast biobased BV hoofdproductgroepen

buzon vloerdragers
envirodeck houtcomposiet
resysta