NOWOOD 2.0 PRINTING BOARD

NOWOOD 2.0 printing board is een 100% circulair plaatmateriaal op basis van rijstvlies en een kunststof matrix. Ongekleurd, licht van gewicht en goed te beprinten.

Kenmerken

  • 100% circulair

  • Biobased & duurzaam

  • Te be- en verwerken als hout; boren, schuren, zagen of frezen.

  • Zeer bestendig tegen UV-licht, rotting en ongedierte.

  • Het materiaal is onderhoudsarm en kan eenvoudig gereinigd worden

Productomschrijving

NOWOOD 2.0 Printing Board bezit een cellulaire kernstructuur in combinatie met een harde toplaag. In het oppervlak is een subtiele houtnerfstructuur geschuurd zodat het materiaal een natuurlijke uitstraling krijgt. De gemiddelde dichtheid bedraagt 650 kg/m3. NOWOOD 2.0 is deels biobased en 100% circulair en wordt geproduceerd uit 30% geselecteerde rijstpulp, 20% calciet, 10% hoogwaardige procesadditieven in combinatie met een PVC matrix van 40%. NOWOOD 2.0 PB kan worden verwerkt als hout en thermisch worden vervormd. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden of vraag een proefmonster aan. Afnames per volle pallet, voor pilots zijn er losse platen beschikbaar.

0%
RIJSTVLIES
0%
CALCIET
0%
PVC
0%
ADDITIEVEN
print materiaal semi clean 800

AFMETINGEN & GEWICHT

MATERIAAL SPECIFICATIES

Realisaties

Verwerking van NOWOOD 2.0

Hou bij het verwerken van NOWOOD 2.0 de verwerkingsvoorschriften in acht. Het materiaal behoeft geen speciaal gereedschap en kan gewoon als hout of PVC schuimplaat worden bewerkt. Boren, zagen, frezen en zelfs verlijmen is geen probleem. Het is tevens mogelijk middels thermovorming het materiaal in diverse vloeiende vormen te buigen. NOWOOD 2.0 kan vaak direct worden opgenomen in een productieproces zonder dat er modificaties aan de productielijn nodig zijn. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.