NOWOOD 2.0 DECORATION BOARD

NOWOOD 2.0 decoration board is een 100% circulair plaatmateriaal op basis van rijstvlies en een kunststof matrix. Door en door gekleurd, licht van gewicht en goed te bestickeren.

Kenmerken

  • 100% circulair

  • Biobased & duurzaam

  • Te be- en verwerken als hout/kunststof schuimplaten; boren, schuren, zagen of frezen.

  • Onderhoudsarm en kan eenvoudig gereinigd worden

  • Zeer bestendig tegen UV-licht, rotting en ongedierte.

Productomschrijving

NOWOOD 2.0 DB is lichtgewicht en bezit een cellulaire structuur in combinatie met een harde toplaag. Het is 50% biobased, 100% circulair en wordt geproduceerd uit 30% geselecteerde rijstvliesjes, 20% calciet, 10% hoogwaardige procesadditieven met een matrix van 40% PVC. NOWOOD DB kan worden verwerkt als hout en thermisch worden vervormd. De plaat is in de massa gekleurd en zeer geschikt voor bewerking of bestickering. De DB plaat wordt uitsluitend op klantspecificatie geproduceerd in kleur & oppervlakteafwerking (mat of glad). Afnames per volle palet, voor pilots zijn losse platen beschikbaar.

De verkeersgrijze uitvoering (RAL 7043) wordt bijvoorbeeld exclusief voor onze klant Brimos geproduceerd.

0%
RIJSTVLIES
0%
CALCIET
0%
PVC
0%
ADDITIEVEN
woonerf plaat nowood decoration board

Afmetingen & gewicht

MATERIAAL SPECIFICATIES

Realisaties

Verwerking

Neem goed NOWOOD 2.0 verwerkingsvoorschriften in acht. Het materiaal behoeft geen speciaal gereedschap en kan gewoon als hout of PVC schuimplaat worden bewerkt. Boren, zagen, frezen en zelfs verlijmen is mogelijk. Het is tevens mogelijk middels thermovorming het materiaal in diverse vloeiende vormen te buigen. NOWOOD 2.0 kan vaak direct worden opgenomen in een productieproces zonder dat er modificaties aan de productielijn nodig zijn. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij hebben veel ervaring en kennis in huis en kunnen veel ten aanzien van maatwerk.