NOWOOD 2.0 RIJSTVLIES PLAATMATERIAAL

De decoratieve mogelijkheden van NOWOOD 2.0 rijstvlies plaatmateriaal zijn nagenoeg onbeperkt. Het materiaal is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor borden, interieur bekleding of meubilair.

Kenmerken

  • Het materiaal is gewoon te be- en verwerken als hout; boren, schuren, zagen of frezen. Ook verlijmen is geen probleem.

  • Het materiaal is onderhoudsarm¬†en kan eenvoudig gereinigd worden

  • Het materiaal is bestendig tegen UV-licht, rotting en ongedierte.

Productomschrijving

NOWOOD 2.0 is een hoogwaardig biobased plaatmateriaal op basis van rijstvlies(30%), PVC(40%), calciet(20%) en diverse additieven(10%). Leverbaar in twee varianten: DECORATION & PRINTING. Ieder is specifiek afgestemd om beter te voldoen aan bepaalde eisen ten aanzien van de uiteindelijke toepassing. NOWOOD 2.0 is in veel gevallen niet geschikt om gebruikt te worden als constructief materiaal. Het is zeer bestendig tegen vocht, schimmel of rot en in bepaalde toepassingen een uitstekende vervanger voor bijvoorbeeld metaal, volkunststof of hout. Er is geen speciaal gereedschap benodigd om het te kunnen be- of verwerken. Zowel de PDB als de DPB zijn 50% biobased en 100% circulair. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

DECORATION BOARD

Bord fiberplast nowood

NOWOOD PDB is in de massa gekleurd. Het oppervlak heeft een subtiele houtnerfstructuur wat het materiaal een natuurlijke uitstraling geeft en het goed te bestickeren maakt. Het is stevig maar toch lichtgewicht en een goede vervanger van met name hout of aluminium.

PRINTING BOARD

print materiaal semi clean 800

NOWOOD PB is ongekleurd om het materiaal zo licht mogelijk te maken voor beprinting. Uitstekend te gebruiken als display, bewegwijzeringsbordje, informatiebord en/of reclamebord. De fijne toplaag garandeert een goede hechting van de inkt. Optioneel te voorzien van een beschermde coating.

Realisaties

Verwerking van NOWOOD

Bij de verwerking van NOWOOD plaatmateriaal dient u de verwerkingsvoorschriften in acht te nemen. Aangezien het materiaal bewerkt kan worden als hout, zal dit voor de gemiddelde vakman zonder enige complicaties verwerkt kunnen worden. Boren, zagen, frezen en zelfs verlijmen kan zonder problemen. Middels thermovorming kan het materiaal in diverse vloeiende vormen worden gebogen. Naast het verwerkingsgemak van het NOWOOD plaatmateriaal, wat een goed alternatief is voor hout, kan het direct opgenomen worden in een productieproces zonder dat er modificaties aan de productielijn nodig zijn, bijvoorbeeld voor de productie van sandwichpanelen waarbij normaliter hout wordt gebruikt.