Home » ALU COEX

ALU COEX

Fraaie én lichtgewicht gevelprofielen van aluminium en houtcomposiet. Vormvast en eenvoudig te monteren. Optisch en haptisch als hout maar bieden de voordelen van duurzaam WPC en vormvast aluminium.

Deze profielen bezitten een uitzonderlijke stijfheid, ze kunnen voor grote overspanningen worden gebruikt.

De ALU COEX aluminium gevelprofielen bestaan uit stevige en vormvaste profielen dat middels co-extrusie voorzien is van een houtlook houtcomposiet buitenlaag. De gevelprofielen aluminium kunnen een hoge overspanning aan en zijn zeer resistent tegen vorst, vocht en temperatuurschommelingen. Daarnaast zijn ze vrij eenvoudig en snel te monteren met standaard gereedschap, het materiaal zal hierbij niet gaan barsten of splinteren. Gezien dit een special betreft zijn er maar een beperkt aantal stalen beschikbaar en moet u rekening houden met vrij lange levertijden.

De aluminium houtlook gevelprofielen zijn als volgt opgebouwd:

  1. Aluminium kern
  2. Flexibel hechtmiddel
  3. Houtcomposiet laag

ALU profielen

DUUR? VALT REUZE MEE!

In aanschaf zijn de ALU COEX profielen wel iets duurder dan de meeste traditionele gevelbekleding opties, echter wordt dit snel terugverdient ten aanzien van montage, onderhoud en levensduur. Door het lichte gewicht en de hoge overspanningen kan er met name veel worden bespaard worden ten aanzien van de montagetijd en de achterconstructie. De hoge dichtheid van de composiet buitenlaag zorgt ervoor dat vuil slecht hecht en het oppervlak eenvoudig te reinigen is. De toevoeging van UV stabilisators zorgt ervoor dat de kleur amper vervaagt/-grijst (Delta EAB <5).

 

vergelijk tabel

Productspecificaties

Gezien dit product vrij nieuw is hebben wij helaas nog niet veel documentatie beschikbaar. Voor meer informatie kunt u het beste contact met ons opnemen via de mail, u krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons. Stalen zijn op dit moment niet of beperkt beschikbaar.

De juiste oplossing voor uw project.

Graag gaan wij met u in gesprek over de juiste oplossing voor uw project. Wilt u meer informatie over Innovaties ALU COEX, technische details of specificaties? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons Privacybeleid.