Hemelwaterafvoer optimaliseren met Buzon

Hemelwaterafvoer bij verhoogde buitenvloeren is een erg belangrijk aspect op om te letten, zeker als het aankomt tot dakterrassen grootte loopoppervlakken in stedelijke omgevingen. Door klimaatverandering zien we steeds vaker extremere weersomstandigheden in Nederland die veel wateroverlast veroorzaken. Met Buzon dragers onder een (dak)terras, galerij of vlonder hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, mits de originele waterafvoer natuurlijk toereikend is. Deze blijft namelijk grotendeels behouden als men de dragers van Buzon gebruikt. Alternatieven zorgen er vaak voor dat waterafvoer dermate wordt belemmerd dat er (vorst)schade, vuilophoping of stank kan ontstaan.

buzon 450 100

Voeggrootte

Met het slimme vloerdrager systeem van Buzon kunt u een efficiënte hemelwaterafvoer behouden door gebruik te maken van de verschillende voeggroottes (2, 3 of 4,5mm, waarbij hoe breder = hoe makkelijker het water weg kan), afwateringsgaten in de voet en of door hellingcorrectors toe te passen. Om deze redenen hebben wij al meerdere malen grote tegelvloeren mogen voorzien van lichtgewicht en toch zeer draagkrachtige (1000kg per stuk!) tegeldragers. Wij hebben vrijwel voor ieder legverband, tegelvorm, tegelgrootte of vloerhoogte wel een oplossing. Of het nou gaat om planken, tegels, roosters of platen. Buzon heeft diverse top-kits ontwikkeld voor een breed aantal toepassingen en vloeroplossingen, deze zijn makkelijk in de kop van de plotvijs te klikken.

De laatste jaren zijn hellingcorrectors bij dakterrassen en grote tegelvloeren een erg kostenbesparende en interessante oplossing gebleken. Het geeft men de mogelijkheid het vloerafschot al in de voet te corrigeren waardoor de kop en zodoende het vloerdek mooi vlak blijft. U hoeft dus niet langer allemaal maatregelen te nemen die de hemelwaterafvoer van de onderliggende vloer in gevaar brengen of belemmeren. Er blijft daarnaast genoeg ruimte over onder het dek om nog mooi kabels of leidingen weg te werken. Dit is een van de redenen dat de buzon vloer- & tegeldragers veel worden toegepast rondom zwembaden. Met de DHP-vloerdragers is het daarnaast mogelijk een voethelling- en kopcorrector te combineren, hierdoor kunt u tegelijkertijd een ondervloer afschot corrigeren (max 10%) en een (rolstoel)helling (max 5%) realiseren.

Een ander belangrijk voordeel van de dragers is dat de eindgebruiker na plaatsing nog onderhoud kan plegen aan de onderconstructie zonder al te veel gerommel, met name als het gaat om een tegels. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid vuilophoping onder het dek op te ruimen of periodieke controles uit te voeren. De drager zelf hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Ze worden namelijk gemaakt van stevig en onderhoudsarm polypropyleen copolymeer (80%) en 20% talk/masterbatch black. De dragers zijn veelvuldig getest en worden al over de gehele wereld in diverse complexe toepassingen toegepast. Op onze website kunt u hier een handvol van deze referenties bekijken. Op aanvraag kunnen wij u tevens verschillende testrapporten overhandigen die de kwaliteit van ons product garanderen. Vraag ook gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij hebben al ruim een decennium ervaring met de vloer nivelleringssystemen van Buzon. Optimaliseer hemelwaterafvoer met de oplossingen van Buzon!

tegeldrager + hellingcorrector
voegen waterafvoer