SOUNDBOARD – geluidscherm planken

Het Envirodeck Soundboard is speciaal ontworpen voor toepassing in geluidschermen langs snelwegen. Het holkamer profiel verkleurt bijna niet en graffiti of verf hecht zeer slecht aan het materiaal.

Kenmerken

  • Uitstekende geluidsdemping – tot wel 36 dB!

  • Zeer bestendig tegen graffiti – verf of olie hecht zicht slecht aan het materiaal.

  • Verkleurt bijna niet! Minder dan 5% kleurverschil bij een buitenexpositie van 10 jaar.

Toepassingen

Envirodeck Soundboard geluidscherm planken zijn speciaal omwikkelt voor langs snelwegen. Een Soundboard plank onderscheidt zich in dit segment o.a. door de solide biobased samenstelling, de uitstekende graffiti bestendigheid en de zeer hoge kleurvastheid (Delta EAB <5%). Daarnaast is het vergeleken met traditionele alternatieven een lichtgewicht oplossing die modulair toe te passen is. Het zorgt eveneens voor een hoge geluidsdemping (35 dB!). Soundboard profielen zijn standaard leverbaar in de kleuren koffiebruin of antracietgrijs. Het is aan beide zijden voorzien van een natuurlijk ogend  fijn geborsteld oppervlak (type 4). Deze plank is een variant van onze Mega Deck brugdek planken.

EIGENSCHAPPEN ENVIRODECK® SOUNDBOARD GELUIDSCHERM PLANKEN

ANTRACIETGRIJSKOFFIEBRUIN
Geluidscherm planken soundboardMega-deck-composiet-brugdekdelen Geluidscherm planken

Realisaties

Over het Soundboard

Het Soundboard is ontwikkelt in samenwerking met een grote plaatser van geluidschermen rondom wegen in Nederland & België. Deze kwam voort uit de vraag naar een biobased oplossing die vrijwel niet verkleurt, weinig onderhoud behoeft en bij beschadigingen modulair te vervangen zou zijn. Andere voordelen van het materiaal zijn dat verf zich er slecht aan kan hechten en dat het een lange theoretische levensduur heeft. Kortom, Envirodeck is een goed biobased alternatief voor traditionele materialen als glas, staal of kunststof. Het helpt mee met het verduurzamen van woon- en werkomgevingen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, bij grote afnames kunnen wij ook meer ten aanzien van kleur en oppervlaktestructuren.