ENVIRODECK CLASSIC DECK

Envirodeck® Classic is ons snelst te monteren buiten vloeroplossing. Dit plankprofiel met vier holkamers kan uit voorraad geleverd worden in de kleuren: Antracietgrijs, Naturelbruin, Cedarbruin en Koffiebruin. Het Classic deck heeft standaard een hoge anti-slipwaarde (r11), is zeer kleurvast (EAB◁5) én is ook nog eens uitermate duurzaam (duurzaamheidsklasse 1).

Kenmerken

 • Snel te monteren

 • Envirodeck® is onderhoudsarm

 • Classic Deck planken warmen niet snel op

 • Zeer bestendig tegen weersinvloeden en 100% (zee)waterbestendig

 • Het verkleurt bijna niet en heeft een hoog anti-slip niveau.

Omschrijving

De Classic Deck holle composiet planken (150×25) van Envirodeck worden standaard geleverd in lengtes van 4880mm en zijn leverbaar in 4 sprekende kleuren. Andere lengtes kunnen natuurlijk op aanvraag ook worden geleverd. Deze holle composiet profielen worden o.a. veelal toegepast in (dak)terrassen, vlonders en balkons. Tevens is het vanwege de hoge (zee)waterbestendigheid ook geschikt voor rondom grote waterpartijen, mits er voldoende ventilatie aanwezig is. Na een theoretische levensduur van meer dan 50 jaar kunnen de holle composiet planken gewoon weer worden gerecycled.

Let op! Het Envirodeck Classic Deck is een uitlopend product. Leverbaar zolang de voorraad strekt!

EIGENSCHAPPEN ENVIRODECK® CLASSIC DECK

NaturelAntraciet
classic deck houtcomposiet groef naturelclassic deck geborsteld naturel
classic deck groef antracietclassic deck antracietgrijs geborsteld
KoffieCedar (uitlopend)
classic deck koffie groefkoffie bruin geborsteld
envirodeck houtcomposiet terrasplanken balkon galerij wpcclassic deck cedar geborsteld

RVS Montageclips
Speciaal voor het Classic Deck

clip classic montage

– 105 st. RVS clips.
– RVS Torx schroeven 30 x 3,5 mm
– 1 st. Torx schroefbit
– 1 st. HSS boor 2,3 mm
– 1 st. Verwerkingsvoorschrift

Rubber voegprofiel
Voor een gesloten vloerdek

voegprofiel closed deck klein 213

– Afmetingen (b)27 x (h)16 mm
– Lengte rol 25 m
– Gewicht 15 kg
– Zwart SEBS rubber, UV resistent
– Brandklasse Cfl, EN 13501-1

T-Clips
In volkunststof of RVS

Volkunststof of RVS T-Clips ten behoeve van uitneembare planken. Het uit kunnen nemen van de planken kan goed van pas komen wanneer men bijvoorbeeld te maken heeft met afvoerpijpen voor hemelwater in een galerij. Om deze afvoeren goed schoon te maken kan er dan een plank uitgenomen worden en later terug worden geplaatst.

Vlekverwijderaar
Voor reiniging van de planken

Speciaal schoonmaakmiddel waarmee met groot gemak vlekken verwijderd kunnen worden van Envirodeck® composietplanken.

Fundatieprofielen
Ter ondersteuning van de vloer

aluminium fundatieprofielen envirodeck

> L 4880 x H 44 x B 50 mm
> Maatvoering EN 755-9
> Legering AlMgSi 0,5 N MK BRUUT
> Gewicht 1,5 kg/m1
> Optioneel in RAL kleur leverbaar

Realisaties

Aandachtspunten

 • Gewoon te be- & verwerken als normaal hout, geen speciale gereedschappen benodigd.

 • Hart op hart afstand fundatieprofielen maximaal 400 mm bij haakse toepassing (residentieel 2,5 kN/m2), bij zwaarbelaste publieke toepassing maximaal 300 mm (publiek 5,0 kN/m2).

 • De vrije overhang van de planken mag maximaal 50 mm zijn.

 • Vraag bij gebruik van vloerdragers onder de fundatieprofielen wat de max. vrije overspanning mag zijn.

 • Het afschot van het deck moet minimaal 1% zijn om ijsvorming en alg-aangroei op het deck te voorkomen. Voor het beste resultaat adviseren wij echter een afschot van 2%.

 • Dilatatie kopse zijden moet minimaal 10 mm zijn bij 4888 mm handelslengte (zie tabel in verwerkingsvoorschriften).

 • De hart op hart afstand van de fundatieprofielen mag maximaal 250 mm zijn bij diagonale toepassing.

 • Langs de terrasranden moet er minimaal 30 mm aan ruimte worden overgelaten ter ventilatie van het vloerdek.

Verwerking van ENVIRODECK® CLASSIC

De Classic holle composiet planken zijn toepasbaar in een breed scala van projecten. Het kan zowel op hardhouten als aluminium onderslagen worden toegepast middels een verdekt clipsysteem. Bij de montage dient er rekening gehouden te worden met een werkende breedte van 155 millimeter. Naast reguliere toepassing, is het classic deck volgens het bouwbesluit ook geschikt voor toepassing op loopwegen op hoogte tot 11 meter. De planken hebben, afhankelijk van de kleur, een brandclassificatie van Dfl/Efl-s1-d0, dit volgens de NEN 13501-1. Door de holkamers komt het gewicht van deze composiet planken slechts neer op 16,45 kg/m2.

Het Classic plankprofiel is dubbelzijdig toepasbaar, hierbij is één zijde voorzien van 26 fijne groeven terwijl de andere kant een fijne geborstelde houtnerfstructuur (type 4) heeft. De planken zijn Biobased omdat ze voor 52% uit loofhoutstof afkomstig uit de meubelbouw bestaan. De houtstofdeeltjes worden ingekapseld door HDPE kunststof van gerecyclede afkomst. Op deze manier combineert Envirodeck de natuurlijke uitstraling van hout met de voordelen van kunststof. Naast deze basisgrondstoffen worden nog eens 13 hoogwaardige procesadditieven toegevoegd. Deze additieven garanderen diverse eigenschappen waar Envirodeck om bekend staat; uitstekende kleurvastheid, hoge brandklassen en een zeer lange levensduur.

Veelgestelde vragen

Het Bouwbesluit acht de Serie Classic planken geschikt voor toepassing tot 11 meter hoogte, maar ongeschikt voor toepassing in vluchtroutes op hoogte. De Brandweer kan echter, op basis van een risico inventarisatie van de lokale situatie, anders beslissen. Wij adviseren u om altijd vooraf bij de lokaal verantwoordelijke(n) hiernaar te informeren. Op aanvraag kunnen wij u de brandtesten overhandigen die wij hebben laten uitvoeren door Efectis Nederland.

 • Gebruik standaard timmermansgereedschap.
 • Gebruik een standaard middelgrof Widia zaagblad of speciaal Trespa zaagblad voor de cirkelzaag.
 • Het gebruik van HSS metaalboren wordt aanbevolen.
 • Geen overmatige druk uitoefenen op de materialen tijdens het bewerken.
 • Verwijder bramen en beschadigingen met (fijn) schuurpapier of staalwol, werk in de lengterichting van de materialen en verwijder verontreinigingen.
 • Afwerkingslagen zijn meestal niet nodig.

Bij het verwerken van onze materialen komen geen schadelijke stoffen vrij. Wij raden aan bij het elektrisch be- en verwerken van Envirodeck gebruik te maken van een haarnetje, stofmasker, veiligheidsschoenen en veiligheidsbril.

Geclassificeerd als huishoudelijk afval, bruikbaar als materiaal en energie. Envirodeck holle composiet planken hebben een theoretische levensduur van meer dan 50 jaar, zijn 100% recyclebaar en tevens bruikbaar als secundaire brandstof.

Jazeker, wij raden aan hiervoor Buzon vloerdragers te gebruiken.

 1. VASTE HOOGTE: Regupol stationaire vloerdragers zijn niet in hoogte verstelbaar en leverbaar in diktes van 10, 15 en 20 mm. Op speciale bestelling zijn Regupol dragers in andere diktes leverbaar. Regupol dragers worden geproduceerd uit polyurethaan gebonden rubberscrap van West-Europese oorsprong met een laag roetgehalte. Deze dragers worden in Nederland geconfectioneerd.
 1. HOOGTE VERSTELBAAR: Buzon in hoogte en hellingshoek verstelbare vloerdragers behoeven eigenlijk geen nadere uitleg. Voor de vloerdrageroplossingen van de wereldmarktleider Buzon bezit Fiberplast Biobased de exclusieve verkooprechten in Nederland en Vlaams België.
 • Productsterkte overeenkomstig met de relevante eisen voor het toepassingsgebied.
 • Kan conform Risicoklasse 1 t/m 4 worden toegepast op grond van de voor de toepassing geldende eisen en regels conform NEN-EN 335-1.
 • Geschikt voor “Langzaam Verkeer” omvattende niet-motorvoertuigen, fietsers en voetgangers.
 • Zorg voor een goed afschot zodat water goed weg kan lopen en de planken niet kunnen kapot vriezen.