ENVIRODECK CLASSIC DECK PRO

Het Classic Deck Pro van Envirodeck® is een brandveilige en snel te monteren vloerplankop die ideaal is voor galerijvloeren. Eenvoudig en snel met clips te monteren, geschikt voor gebruik in vluchtwegen en rondom waterpartijen.

Kenmerken

 • Snel te monteren met een verdekt clipsysteem.

 • Classic Deck planken warmen niet snel op

 • Zeer bestendig tegen weersinvloeden en 100% (zee)waterbestendig

 • Het verkleurt bijna niet en heeft een hoog anti-slip niveau.

Omschrijving

De Classic Deck Pro composiet planken van Envirodeck worden vanwege de eenvoudige verdekte montage veelal toegepast in balkon-, (dak)terras- of galerijvloeren. Standaard leverbaar in 3 sprekende kleuren; Antracietgrijs, Cedarbruin of Naturelbruin. De plank warmt niet snel op door de zon en is zeer bestendig tegen (zee)water, dit maakt het zeer geschikt voor gebruik rondom waterpartijen. Tevens is het mogelijk de Envirodeck Classic Deck Pro in vluchtwegen op hoogte toe te passen omdat het standaard over een hoge brandklasse beschikt (Cfl-s1-d0).

De massieve Classic Deck Pro vervangt het holle Classic Deck. Het is een geoptimaliseerd plankontwerp met verzwaarde plankneuzen, dit maakt het profiel extra robuust en geschikt voor veeleisende toepassingen.

EIGENSCHAPPEN ENVIRODECK® CLASSIC DECK PRO

AntracietKoffieNaturel
Envirodeck Classic Pro Antracietgrijs GroefEnvirodeck Classic Pro Koffiebruin GroefEnvirodeck Classic Pro Naturelbruin Groef
Envirodeck Classic Pro Antracietgrijs HoutnerfEnvirodeck Classic Pro Koffiebruin HoutnerfEnvirodeck Classic Pro Naturelbruin Houtnerf

RVS Montageclips
Speciaal voor het Classic Deck

clip classic montage

– 105 st. RVS clips.
– RVS Torx schroeven 30 x 3,5 mm
– 1 st. Torx schroefbit
– 1 st. HSS boor 2,3 mm
– 1 st. Verwerkingsvoorschrift

Vlekverwijderaar
Voor reiniging van de planken

Speciaal schoonmaakmiddel waarmee met groot gemak vlekken verwijderd kunnen worden van Envirodeck® composietplanken.

Fundatieprofielen
Ter ondersteuning van de vloer

aluminium fundatieprofielen envirodeck

> L 4880 x H 44 x B 50 mm
> Maatvoering EN 755-9
> Legering AlMgSi 0,5 N MK BRUUT
> Gewicht 1,5 kg/m1
> Optioneel in RAL kleur leverbaar

Realisaties

Aandachtspunten

 • Gewoon te be- & verwerken als normaal hout, geen speciale gereedschappen benodigd.

 • Hart op hart afstand fundatieprofielen maximaal 400 mm (bij 5,0 kN/m2).

 • De vrije overhang van de planken mag maximaal 50 mm zijn.

 • Bij gebruik van terrasdragers is de onderlinge afstand van de dragers afhankelijk van de toepassing (publiekelijk of residentieel).

 • Het afschot van het deck moet minimaal 1% zijn om ijsvorming en alg-aangroei op het deck te voorkomen.

 • Dilatatie kopse zijden moet minimaal 10 mm.

 • De hart op hart afstand van de fundatieprofielen mag maximaal 250 mm zijn bij diagonale toepassing.

 • Langs de terrasranden moet er minimaal 30 mm aan ruimte worden vrijgelaten ter ventilatie.

Verwerking ENVIRODECK® CLASSIC DECK PRO

De Classic Deck Pro massieve composiet planken zijn toepasbaar in een breed scala van projecten. Het kan zowel op hardhouten als aluminium onderslagen worden geplaatst middels een verdekt clipsysteem. Bij de montage dient er rekening gehouden te worden met een werkende breedte van 155 millimeter. Naast reguliere toepassing, is het classic deck volgens het bouwbesluit ook geschikt voor toepassing op vluchtwegen. De planken hebben standaard een brandclassificatie van Cfl-s1-d0 volgens de NEN EN 13501-1.

Het Classic plankprofiel is dubbelzijdig toepasbaar, hierbij is één zijde voorzien van 26 fijne groeven terwijl de andere kant over een fijne geborstelde houtnerfstructuur (type 4) beschikt. De planken zijn biobased te noemen omdat de plank voor het grootste deel uit loofhoutstof wordt geproduceerd. De houtstofdeeltjes worden ingekapseld door HDPE kunststof van gerecyclede afkomst. Op deze manier combineert Envirodeck de natuurlijke uitstraling van hout met de voordelen van kunststof. Naast deze basisgrondstoffen worden nog eens 13 hoogwaardige procesadditieven toegevoegd (3%). Deze additieven garanderen diverse eigenschappen waar Envirodeck om bekend staat; een uitstekende kleurvastheid, een hoge brandklasse en een zeer lange levensduur.

Veelgestelde vragen

Volgens de richtlijnen in het bouwbesluit zijn Classic Deck Pro geschikt voor toepassing in vluchtroutes op hoogte. De Brandweer kan echter, op basis van een risico inventarisatie van de lokale situatie, anders beslissen. Wij adviseren u om altijd vooraf bij de lokaal verantwoordelijke(n) hiernaar te informeren. Op aanvraag kunnen wij u diverse onafhankelijke brandtesten overhandigen.

 • Gebruik standaard timmermansgereedschap.
 • Gebruik een standaard middelgrof Widia zaagblad of speciaal Trespa zaagblad voor de cirkelzaag.
 • Het gebruik van HSS metaalboren wordt aanbevolen.
 • Geen overmatige druk uitoefenen op de materialen tijdens het bewerken.
 • Verwijder bramen en beschadigingen met (fijn) schuurpapier of staalwol, werk in de lengterichting van de materialen en verwijder verontreinigingen.
 • Afwerkingslagen zijn meestal niet nodig.

Bij het verwerken van onze materialen komen geen schadelijke stoffen vrij. Wij raden aan bij het elektrisch be- en verwerken van Envirodeck gebruik te maken van een haarnetje, stofmasker, veiligheidsschoenen en veiligheidsbril.

Geclassificeerd als huishoudelijk afval, bruikbaar als materiaal en energie. Envirodeck composiet planken hebben een theoretische levensduur van meer dan 50 jaar, zijn 100% recyclebaar en tevens bruikbaar als secundaire brandstof.

Jazeker, wij raden aan hiervoor Buzon vloerdragers te gebruiken.

 1. VASTE HOOGTE: Regupol stationaire vloerdragers zijn niet in hoogte verstelbaar en leverbaar in diktes van 10, 15 en 20 mm. Op speciale bestelling zijn Regupol dragers in andere diktes leverbaar. Regupol dragers worden geproduceerd uit polyurethaan gebonden rubberscrap van West-Europese oorsprong met een laag roetgehalte. Deze dragers worden in Nederland geconfectioneerd.
 1. HOOGTE VERSTELBAAR: Buzon in hoogte en hellingshoek verstelbare vloerdragers behoeven eigenlijk geen nadere uitleg. Voor de vloerdrageroplossingen van de wereldmarktleider Buzon bezit Fiberplast Biobased de exclusieve verkooprechten in Nederland en Vlaams België.
 • Productsterkte overeenkomstig met de relevante eisen voor het toepassingsgebied.
 • Kan conform Risicoklasse 1 t/m 4 worden toegepast op grond van de voor de toepassing geldende eisen en regels conform NEN-EN 335-1.
 • Geschikt voor “Langzaam Verkeer” omvattende niet-motorvoertuigen, fietsers en voetgangers.
 • Zorg voor een goed afschot zodat water goed weg kan lopen en de planken niet kunnen kapot vriezen.