Eerste Tiny Houses voorzien van Resysta!

Recentelijk krijgen wij het heugelijk nieuws te horen dat de eerste gevels van de House2Start rijtjeshuizen zijn bekleedt met ons Resysta plaatmateriaal. Vanuit de verte zien de tiny houses er bijna uit als normale rijtjeshuizen. Als u er echter pal voor staat, ziet u dat deze rijtjeshuizen van 50 vierkante meter toch fundamenteel anders zijn. De bedenker van het House2start concept is oud-HBG-directeur Christiaan Kats. Die dit heeft ontwikkeld met oog op de groeiende behoefte van jongeren voor dit type huizen. Timmerfabriek De Mors uit Rijssen, een dochterbedrijf van VolkerWessels, bouwt de House2start modules. De woningen beschikken over infraroodverwarming en bestaan voornamelijk uit circulaire en natuurlijke materialen. Zo ook onze Resysta gevelplaten, deze bestaan namelijk voor een groot gedeelte uit rijsthulzen.

Circulaire Tiny Houses

Kats weet precies welke grondstoffen in het hout zitten verwerkt: “we gaan er een grondstoffenpaspoort aan koppelen”. Het huis behoeft niet gesloopt te worden en kan op termijn gewoon weer terug naar de fabriek, hieruit zou men kunnen concluderen dat het 100 procent circulair is. Maar Kats is daar voorzichtig mee. Een casco gaat bijvoorbeeld 50 tot 100 jaar mee, maar men kan niet voorspellen wat er in 50 tot 100 jaar mee gebeurt.

Resysta gevelbekleding

Fiberplast is al een geruime tijd betrokken bij dit tiny houses project en levert hierbij niet alleen materiaal maar ook de benodigde ondersteuning in de vorm van advies. Wij van Fiberplast juichen dit soort projecten hartelijk toe en zijn blij hier aan bij te mogen dragen. Vraag ons gerust vrijblijvend om meer informatie betreffende het Resysta plaatmateriaal. De Resysta product pagina kunt u hier  vinden & de bijhorende documentatie hier.

Bron: Cobouw bericht.